Osman Gazi Bridge


Göver Çelik Halat Üretimi 77mm 6X41+IWRC Çelik Halat Sapanlarla Osman Gazi Köprüsünün Tabliye kaldırma Görüntüleri.


Osman Gazi Köprüsü (İzmit Körfez Köprüsü ya da Körfez Geçiş Köprüsü), Gebze - İzmir Otoyolu Projesi dahilinde Marmara Denizi'nin doğusunda İzmit Körfezi'nin Dilovası Dil Burnu ile Altınova'nın Hersek Burnu arasında yapımı süren asma köprü. Köprü tamamlandığında dünyanın dördüncü en uzun açıklıklı asma köprüsü olacaktır. Köprünün Temel atılma tarihi olan 29 Ekim 2010 tarihinden günümüze projede kullanılan tüm kaldırma çektirme ekipmanları ve çelik halat ihtiyaçları firmamız tarafından tedarik edilmiştir.

Firmamız; Köprünün ayaklarının üzerine duracağı ve herbiri 25 bin ton ağırlığında olan Kesonların botlarla taşınması işleminde kullanılan 98mm çapındaki TailMaster halatları tedarik etmiştir.

Kulelerin inşaası boyunca kullanılmış olan tüm kaldırma ekipmanları ( Çelik Halat Sapanlar, Polyester Sapanlar, Ceraskallar, Hubzuglar, Kilitler, Zincir Sapanları, Kancalar, vs. ) firmamız tedarik etmiştir.

Kulelerin bitimiyle beraber ana halatların asılması ve çalışanların ana halat üzerinde çalışma yapabilmesi için kurulan, Kedi yolunun yapımında kullanılan 32mm çapında çelik halatlar ve üzerinde yürünülen güvenliği ağları ve bu ağların sabitlenmesi için kullanılan tüm bağlantı ekipmanları tarafımızdan tedarik edilmiştir. Ana halatın taşınmasını sağlayacak olan ve her kuleye 4 adet olamak üzere Klavuz halatların teslimi yapılmıştır. 

Ana halatların yerine asılmasından sonra herbirisi ortalama 300Ton ağırlığında olan Köprü Tabliyelerinin yerlerine yerleştirlmesi için herbiri 80Ton çalışma yükü testine tabi tutulmuş 8 adet çelik halat sapana ihtiyaç duyulmuştur.  Ø77mm çap ve 26 metre uzunluğunda, 6*41 Kompozisyonlu Çelik Özlü ( IWRC)  Çelik Halat Sapanlar şirketimiz tarafından tedarik edilmiştir.


Share